Op maat gemaakt? Ik wil een prijs weten ➜

Bekijk onze mooie

Metalen plantenbakken

Plantenbakken van hoge kwaliteit

Onze metalen plantenbakken kunnen geleverd worden met of zonder bodem. Wanneer de plantenbak direct op de aarde wordt geplaatst, kiest u voor een plantenbak zonder bodem. Zo hebben de planten/bomen genoeg ruimte om te groeien. Hierbij is de onderrand omgeslagen, zodat deze op de bodem kan staan en niet wegzakt.

Wanneer heb ik metalen plantenbakken met bodem nodig?

Als de metalen plantenbakken direct op de bestrating en/of vlonder wordt geplaatst, heeft u een plantenbak met bodem nodig. De meestvoorkomende keuze is een waterdoorlatende bodem.

Cortenstalen plantenbakken

Onze cortenstalen plantenbakken zijn dik genoeg voor elk formaat, ze zijn namelijk altijd van 2 mm cortenstaal. Ook zijn onze plantenbakken standaard voorzien van een dubbel omgeslagen rand, voor extra stevigheid. Als de afmetingen van de plantenbak groot worden, kiezen wij ervoor om extra verstevigingen te plaatsen. Dit voorkomt dat de plantenbak bol komt te staan door de grote hoeveelheid grond in de bak.

Wanneer roesten de cortenstalen bakken?

Wanneer de cortenstalen bakken worden geleverd, zijn deze nog niet geroest. Ze zijn dan grijs/antraciet van kleur. Zodra de bakken buiten staan, begint het roestproces. Hierbij geldt: hoe langer de plantenbak staat, hoe mooier hij wordt. Omdat wij werken met hoogwaardige kwaliteit Cortenstaal, hoeft u de plantenbakken niet van tevoren te behandelen.

Aluminium gecoate plantenbakken

Onze aluminium gecoate  plantenbakken zijn altijd gemaakt van 3 mm aluminium. Ook hierbij wordt gekozen voor een standaard dubbel omgeslagen rand. Indien nodig zorgen wij voor extra versteviging. Bij de coating behandeling is er keuze uit meerdere RAL-kleuren.

Indien het formaat erg groot is, wordt de plantenbak in meerdere delen geleverd. Er worden bouten en moeren meegeleverd om de delen te koppelen op locatie. De naden sluiten perfect op elkaar aan, zodat deze wegvallen in het zicht.

Samenwerkingen waar wij trots op zijn

Inspiratie opdoen

Binnen 24 uur een reactie

Wij proberen altijd binnen 24 uur te reageren op uw (aan)vraag.

Tevredenheid gegarandeerd

U kunt erop vertrouwen dat u 100% tevreden zult zijn.

Gratis advies

Heeft u een vraag over uw project of product? Advies is bij ons altijd gratis.

Altijd scherp geprijsd

Ons aanbod van maatwerk is altijd scherp geprijsd. 

beschikbare

Materialen

Cortenstaal

Cortenstaal is een metaal opgebouwd uit verschillende elementen. Al deze elementen bij elkaar zorgen voor de eigenschappen van het materiaal, zoals sterkte, weerbestendigheid en de uitstraling. Het kenmerkende aan Cortenstaal is de roest bruine kleur.

Aluminium (gecoat)

Het metaal Aluminium is een licht en sterk materiaal waardoor geschikt voor veel toepassingen. Aluminium heeft weinig vat op de weersomstandigheden, deze is goed geschikt om in een kleur te laten coaten.in een kleur te laten coaten.

Geborsteld-rvs-scaled

RVS

RVS oftewel Roestvaststaal is een metaal opgebouwd uit verschillende elementen. Om van roestvaststaal te kunnen spreken is een minimaal en maximaal bepaalde elementen nodig in het metaal. Deze elementen zorgen voor de roestvastheid.